KAMUOYUNA AÇIKLAMA

Karaman-Organize-Sanayi-37

Karaman Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığından yapılan resmi açıklamada şu ifadelere yer verildi.
Açıklamada; 
“KAMUOYU BİLGİSİNE 

“Avukat bir zevat tarafından, Karaman Organize Sanayi Bölgesinde yapılmak istenen Teknik Meslek Lisesi İle ilgili OSB yönetiminin arsa tahsisine yanaşmadığı, zorluk çıkardığı gibi asılsız, mesnetsiz tamamen iftira ve bühdan olan bir yazı ile sponsorlu sosyal medya hesabında beyanda bulunmuştur. 

Şöyle ki, OSB Yönetimine bu konuda Resmi bir yazı, talep ve rica gelmemiştir. Kamuoyunda ve yetkili merciler tarafından konuşulunca, Tarafımızdan,da heyecanla karşılanmıştır. 
Çalışan elaman sıkıntısından, Çevre il, ilçe en uzak köy ve kasaban eleman taşır iken.
Nitelikli elaman yetiştirecek. OSB fabrikalarında pratik eğitim göreçek ve entegrasyonu sağlanacak   İnsan Kaynaklarına karşı çıkmak abesle iştikaldir. 
Bu avukat zevat ya da önyargılı bazı arkadaşlar OSB yönetiminin kalbini yarmış, içine mi bakmışda, böyle kesinlik arz eden bir talihsiz beyanda bulunmuştur.
Yoksa içindeki hırs ve ihtirasla kendi ticari reklamını yapmak adına, bu sanayici ve iş verenlerin hakkından ben gelirim mi demek istemektedir.
Kaldı ki hizmetle sorumlu olduğu insan ve firmaların hakkı ile kamu yararına sosyal ihtiyaçları gözeterek ve en elzem olan yatırımlara öncelik vererek, denge bir yolla üzerimize aldığımız vebal ve sorumluluktur.  Siyasi bir kurum değildir. Seçmene hitap eden bir hesap, eylem ve söylemi olamaz.  
Rasyonel ve akılcı, şehrin kalkınmasını esas alır.

OSB de onca  boş arsadan bahsediliyor. İnsanlar ve firmalar parasını ödemiş. Tapusunu önceden OSB kurulmadan almış, kriz, ortaklar arası ihtilaf, ölüm vb sebeplerden ötelenmiş yatırımlardan dolayı hangi yetki ile bu arsaları geri alınıp, yeniden tahsis ile kullanılabilir. Bunlar art niyetli ve toplum huzuruna karşı kasti söylemlerdir. 

Oysa bize bir talep gelmeden, bizi heyecanlandıran bu gelişmeye, çözüm olarak 20 yılı aşkındır atıl duran, METEM ( Mesleki Teknik Eğitim Merkezi ) binası kamu zararı ve israfını önlemek, devlet ve millet hayrına olu mu diye düşünüp konuşmaya başlamış, imkan ve kaynakları en rantabil nasıl değerlendirilir sorumluluğu ile meseleye bakmışız.
OSB yönetimi olarak yangına karşı itfaiye sorumluluğu, elektrik, su, kanalizasyon, yol, asfalt, kaldırım, ağaçlandırma, çöp, atık su,  arıtma, güvenlik, labaratuvar, kar yolları kapatınca temizleme gibi hizmetleri nerden, hangi kaynaktan karşılaşacağımızı sorumlu ve sağlıklı bir insanın ahlaki mesuliyetidir. 
Toplam da 160 kadar irili ufaklı çoğunluğu ekonomik büyümesini daha tamamlayamamış,  ya da depo hizmeti veren firmaların ne kadarı finans rahatlığında ya da zorluğunda olduğunu bilmeden yazmak ahkam keserek konuşmak haddini aşmak değil midir?

Saygın sorumlu olması gereken Avukatlık mesleğinin etik kurallarına uymayan,  belli kurum ve birimlerde muhbir vasıtası ile üç, beş yıl önce bile işten ayrılmış olanları ve onların  arkadaşları, geçim zorluğu yaşayan ve işinden ayrılmış kişileri  acite etmekle nam salmış, yem olarak mobing uygulandı, fazla mesai yapıldı, izin hakkım verilmedi, pazar bayram dahi çalıştırıldım diye, klişe yazı, yalan beyan sufli hesaplarla,  zorluk içinde olan işveren ve çalışan arasında, toplumsal barışı bozan, kin nifak tohumları saçan bir anlayışın sahibi olmak ne kötü, ne çirkin bir yol değil midir?

Mevcut iş dünyasında, hayatın bir cilvesi, imtihanı olarak, çoğunluğun yaşadığı ekonomik sıkıntı, finans, likit sorunu vardır. Ekonominin iyice darlanması insan ve firmaların ihtiyaçlarının sınırsız olması ile bankalardan kaynak kullanmakta, bankadan kullanamayan daha acımasız factorinkler, factorinklerden alamayan gidip daha şedit  % 10 ile % 15 tefeciden para almaktadır. 
Bu da toplumda sevgi, barış, yardımlaşmayı baltalamakta, insanları cinnet halinde yanlış yollara götürmektedir. 
Maalesef istisna olarak bazı mesleklerin de TEFECİSİ oluşmuş,  bunu ifa etmekte midir? Bunların vicdanı rahat değildir. İnsan içine çıkıp çarşı, pazarda, Vicdani suçluluk ve baskıdan rahatça gezemezler. 

Ve bunlar daha korunaklı bir zırha bürünmek için hamleler yapar, siyaset kurumu da istismara yeltenirler. 

Sonuç olarak Karaman Organize Sanayi Bölgesi şehrimizin ve insanımızın hayrına olacak her türlü çalışma faaliyet ve gayreti göstermeyi İNSANİ, AHLAKİ, TOPLUMA karşı bir sorumluluk adleder. Saygılarımızla... Karaman OSB Yönetim Kurulu.

Paylaş: